Ferdinand
Pivovar Ferdinand si zakládá na vaření piva klasickou technologií s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Ferdinand používá zásadně jen kvalitní suroviny – včetně vlastního sladu. Za touto koncepcí pivovaru stojí jednatel společnosti Ing. Petr Dařílek, za kvalitou piva sládek a výrobní ředitel Jaroslav Lebeda. Součástí pivovaru je i vlastní humnová sladovna, která vyrábí více než 2 200 tun sladu ročně. Slad z Benešova odebírají i další pivovary v České republice, a díky dlouholeté spolupráci s bavorskou sladovnou Weyermann, se benešovský slad pod značkou Ferdinand vyváží do celého světa.
V roce 2014 byla změněna právní forma pivovaru z akciové společnosti na společnost s ručením omezeným.
Změna koncepce výroby přinesla pivovaru i zcela nový vizuální styl – změnila se podoba etiket a pivovar začal vydávat občasník Ferdinando(vy)hlášky s nejrůznějšími informacemi z pivovaru, o pivu obecně, gastronomii aj. Každoročně pivovar pořádá tradiční slavnosti přímo v areálu pivovaru a řadu dalších kulturně-společenských akcí.
V této době pivovar vyrábí celkem deset druhů piv. Jsou to jednak piva světlá 10 %,11 %, MAX 11 %, 12 %, dále tmavý ležák 11 %, polotmavý ležák 13 % Sedm kulí a světlý speciál 15 % d´Este. V sortimentu najdete i nealkoholické bezlepkové pivo, bezlepkové pivo Premium 12 % nebo klasické nealkoholické pivo. Pivovar také vyrábí vlastní limonády Ferdináda a to s příchutí pomeranče, maliny, coly a mandarinky, které prodavá v KEG sudech.
Současný roční výstav piva se pohybuje okolo 28 000 hektolitrů.