Sentický Kvasar 12º

Přidejte vaše hodnocení piva !
Hodnocení piva: 
0
No votes yet

Kvasar

Zakladní informace
Typ pivovaru: 
Rok založení: 
1992
Status pivovaru: 
Aktivní
Obec: 
Hodnocení pivovaru
Average: 4.5 (22 votes)

entické medové pivo Kvasar  je vyráběno klasickou pivovarnickou technologií tzv. spodního kvašení. V průběhu dozrávání je do něho (do 15-ky a do 13-ky) přidáván studenou cestou pravý včelí med. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý. Nově jsou slabší piva 11°a 12° vyráběna bez přídavku medu (přelom roků 2016 a 2017).

Vyzrálé a uleželé pivo Kvasar je bez filtrace, pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úpravy stáčeno do 1.5 PET lahví, které jsou elastické a jsou schopné reagovat na narůstající tlak během transportu a uskladnění. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná piva.

Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Sentický Kvasar je nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospěšným nápojem.

Od mládí pan Jelínek včelařil a věděl, že se z medu dělá lahodný nápoj zvaný medovina, která byla od nepaměti uznávaným léčivým nápojem. Napadlo ho přidávat do kvasící mladiny med a pozorovat jak se to projeví na výsledné chuti. Pivo dostávalo jemnější, plnější a sladší chuť. Výsledná chuť záležela na množství přidaného medu. Snahou pana Jelínka bylo vyrobit pivo, které svojí chutí stále patří mezi piva plzeňského a českého typu, ale jsou odlišná svou charakteristickou podobou. Piva s výraznou medovou příchutí se již vzdalují tomuto záměru a nepatří mezi piva českého charakteru. Protože receptury pana Jelínka jsou státem chráněny, není možné popisovat detailní postupy při výrobě jeho Kvasaru.

Od roku 2011 je Kvasar 15° držitelem titulu "Regionální potravina Jihomoravského kraje" a "Zlatá Chuť jižní Moravy"

(zdroj: http://pivokvasar.cz/)

Piva pivovaru
Více informací : 

Subscribe to RSS - Sentický Kvasar 12º