magazín pro pro náruživé příznivce pivního moku a pivní kultury

Utopenci v pivním nálevu

Utopenec je typický český pokrm pevně svázány s pivní kulturou českých hospod. Existuje množství originálních receptů na přípravu utopenců.  V tomto receptu použijeme jako originální ingredienci láhev černého piva. Základním pravidlem pro přípravu chutných utopenců je používat na přípravu kvalitní špekáčky. Pozor nezaměnit s buřty nebo opékačky, které neobsahuji tolik procent masa. Špekáčky by měli obsahovat minimálně 40 % masa (čím víc, tím líp) a obsah tuku by v nich neměl být vyšší než 45 %.

Suroviny: 

1 láhev černého piva,
špekáčky,
bobkový list,
chilli,
cibule,
pepř,
sul

Postup přípravy: 
Nálev vytvoříme povařením černého piva s kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Špekáčky rozřízneme a vložíme do nich trochu kořeni, bobkový list, cibuli. Špekáčky spojme špejli. V nálevu necháme uležet cca týden