I v letošním roce připravil pivovar Zubr u příležitosti adventu a vánočních svátků oblíbený čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim. Jde o limitovanou edici piva, kterého se uvařilo pouze 1400 hektolitrů. Zhruba polovina z tohoto množství zamíří v sudech do restaurací a druhá část je stočena do lahví, aby si mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat Maxxima i doma u sváteční tabule.
„Zubr Maxxim uzavírá každoročně naši edici pivních speciálů. Skvěle se hodí do chladnějšího zimního období, kdy lidé více preferují silnější a plná piva. Pevně věřím, že i v letošním roce si ho lidé vychutnají ve své oblíbené restauraci nebo pivnici spolu s rodinou a s přáteli a budou si moci společně připít na zdraví a snad i na lepší časy, které jsou před námi,“ říká Nataša Rousková, ředitelka a sládková pivovaru Zubr.
Zubr Maxxim je čtrnáctistupňový speciál zlatavě jantarové barvy se smetanovou pěnou vyrobený dle tradiční receptury klasickým výrobním postupem. V ležáckých tancích zraje toto výjimečné pivo 90 dnů. Vyhlášený slad z hanáckých ječmenů a vybrané odrůdy chmele, zejména z oblasti Tršicka, mu pak dodávají jedinečné aroma s lahodnou plnou chutí a výraznější příjemnou hořkostí.
Se začátkem adventu začala distribuce Maxxima do vybraných restaurací, zejména na střední Moravě, kde si ho milovníci piva mohou dopřát v čepované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy z produkce pivovaru - s tradičním světlým výčepním pivem Zubr Gold, 4x chmelenou jedenáctkou ZUBR Grand a dvanáctistupňovým ležákem Zubr Gradus s obsahem speciálního sladu karapils.
Tisková zpráva pivovaru