magazín pro pro náruživé příznivce pivního moku a pivní kultury

Pivní chléb

Máme pro Vás nápad jak můžete proměnit pivo ve chléb. Piva budete potřebovat cca jeden a půl hrnku piva.

Suroviny: 

3 hrnky jemně mleté celozrnné pšeničné mouky (můžete použít taky hladkou moukou)
1 a 1/2 hrnku piva
2 lžičky soli
1 lžička octa
půl kostky droždí
1 lžička cukru
1 lžička tymiánu
přísady dle chuti ( nasekaný česnek, cibulka, olivy, škvarky )

Postup přípravy: 
Do hnětací mísy dáme mouku. Uprostřed vyhloubíme důlek a rozdrobíme droždí, přidáme vlažné pivo a ostatní přísady dle seznamu. Vypracujeme nelepivé těsto, které necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Pečeme v zapékací skleněné misce 40 minut při teplotě 200 °C 40 minut, po této době poklici sundáme a dopékáme přibližně 15 minut.