magazín pro náruživé příznivce pivního moku a pivní kultury

Parostrojní pivovar v Lobči zahajuje letošní návštěvnickou sezónu

Dnešním dnem Parostrojní pivovar v Lobči zahajuje letošní návštěvnickou sezónu. Prohlídka s průvodcem v českém jazyce trvá cca 60 minut. Vstupné je 100,- Kč (bez degustace) a 150,- Kč s degustací (počítejte, že s degustací se prohlídka protáhne o cca 20-30 min.). Děti a mládež do 15 let u nás mají prohlídku zdarma (to však neplatí pro samostatné skupiny dětských návštěvníků, zde je vstupné 30,- Kč).
Pivovar v Lobči je technickou pámátkou, s tradicí zmiňovanou od roku 1586. Osmým rokem probíhá jeho záchrana a oživení. Od jara 2015 opět vaří pivo.
Na návštěvníky Parostrojního pivovaru čeká ve staré varně provoz jednoduchého pivovarského výčepu s prodejem lobečského piva a prostým hospodským občerstvením (utopenec, nakládaný sýr, brambůrky, atd.).
Pivovarský výčep je vybaven čtyřkohoutovou pípou a vždy jsou proto na čepu čtyři vybrané druhy piv z produkce pivovaru. V pivovaru je možné si zakoupit turistickou známku či vizitku a další lobečské suvenýry (trička, placky), pivety (etikety, tácky) a další sběratelské předměty.
Areál kulturní památky Parostrojního pivovaru v Lobči u Mšena je v březnu a dubnu otevřen vždy v pátek a v sobotu.
Více informací naleznete na http://www.lobec.cz.
foto: Andrea Thiel Lhotáková