Svérázné lehké pšeničné pivo, berlínská specialita s nadpolovičním podílem pšeničného sladu, bývalo nazýváno „šampaňské severu“.
Vaří se v Lobči v jediné várce za rok jako osvěžení na letní dny zvláštním způsobem s využitím bakterií mléčného kvašení, které zanechají v pivě výraznou přírodní kyselinku. Pivo následně zraje na kokořínských trnkách, které na podzim sami sbíráme. Má slámovou barvu s lehkým odstínem rosé, střední říz a bílou pěnu. Ve vůni dominuje ovoce s kořeněnými tóny trnkových pecek. Chuť je mírně chlebová, ostře trpká, citronově kyselá, kořeněná a osvěžující. Hořkost zcela redukovaná. V doznívání kyselost vyplní esterové tóny trnek a citrónu.
Složení: kokořínská voda, ječný slad, pšeničný slad, upravený chmel, kokořínské trnky
Novinka z pivovaru Lobeč - Lobeč Weisse - kyseláč na kokořínských trnkách
Zdroj: