magazín pro pro náruživé příznivce pivního moku a pivní kultury

Nefiltrovaný jarní speciál Litovel Patrik bude k dostání od dubna ve vybraných restauracích

Letos na jaře opět ochutnáte speciál Litovel Patrik. Kromě své neobvyklé zelené barvy se toto velikonoční pivo vyznačuje i dnem stáčení – je naplánovaný na 17. března, tedy den svátku stejnojmenného irského světce. K dostání bude od dubna ve vybraných restauracích.
Nefiltrovaný jarní speciál si budete moci vychutnat po celé velikonoční svátky. Patrik je ryze přírodní, najdete v něm pečlivě vybrané kombinace bylin, které mu dodávají jeho charakteristickou barvu a aroma. Chuť i vůni dotváří exotické podtóny s dominujícími silicemi citrusových plodů. Přesný poměr jednotlivých přísad je však výrobním tajemstvím. Smaragdový pivní klenot Patrik uvařili litovelští pivovarníci poprvé v roce 2014 a rok od roku je o něj větší zájem.
V tuzemsku patří zelená dle tradice k oslavě příchodu jara a v neposlední řadě také k Zelenému čtvrtku. Na ten žádný správný pivař nepohrdne přípitkem pivem stejné barvy. V restauracích jej ochutnáte od 1. do 19. dubna.