Na čepy se po roce opět vrací oblíbený svatováclavský pivní speciál Zubr Extra hořký 12,5 %.
„Zubr Extra Hořký 12,5% je chuťově výrazné pivo, které bylo uvařeno podle tradiční receptury z několika vybraných odrůd českého chmele. Intenzivní hořkost speciálu vzniká na varně během chmelovaru, kdy je chmel dávkován do piva na pětkrát v přesně stanoveném množství a čase. Pro dosažení výsledné chuti je důležitá také doba zrání v ležáckém sklepě při nízké teplotě, v ta v případě Extra hořkého speciálu činí 65 dní,“ popisuje charakteristiky speciálu Nataša Rousková, sládková pivovaru Zubr.
Celkem se speciálu uvařilo 750 hektolitrů a kromě restaurací se bude čepovat také na Svatováclavských slavnostech v Kroměříži, které se budou konat již tuto sobotu 11. září. Část speciálu byla také nastáčena do patentních lahví o objemu 0,75 l. Ty budou k dostání výhradně v pivovarské prodejně v Přerově..
Tisková zpráva pivovaru Zubr