magazín pro náruživé příznivce pivního moku a pivní kultury

Na čepy míří ZUBR Velikonoční speciál 13%

První letošní limitovaný speciál pivovaru Zubr je tmavý Velikonoční speciál 13%, který zaujme svou jedinečnou barvou, plností a chutí. Právě zamířil do distribuce a k dostání bude v čepované podobě ve vybraných restauracích zejména na střední Moravě až do vyprodání zásob. Uvařilo se ho celkem 750 hektolitrů.

ZUBR Velikonoční speciál je výsledkem vyváženého poměru několika druhů karamelových a barevných sladů a speciálních odrůd chmele. Spolu s aromatickou odrůdou Žateckého poloraného červeňáku, který pochází z Tršic, byly použity ještě dvě další odrůdy středně hořkého českého chmele, jejichž postupné dávkování během celého chmelovaru dotváří spolu se speciálními slady charakteristickou, harmonickou hořkost tohoto piva. Stejně jako u všech piv vyrobených v pivovaru Zubr byl použit tradiční výrobní postup, během kterého probíhá hlavní kvašení v otevřených kvasných kádích a dlouhé zrání při nízkých teplotách v ležáckém sklepě. Speciál obsahuje 6 % obj. alkoholu.
ZUBR Velikonoční speciál si můžete vychutnat i doma. V pivovarské prodejně jsou v prodeji originální dvoulitrové lahve s patentním uzávěrem.

Související články: