Od začátku roku je možné v Praze navštívit unikátní minipivovar přímo na lodi. Loď je 53 metrů dlouhá a devět metrů široká. Jedná se o model vyrobený v roce 1962 ve východním Německu, který brázdil vody v Hamburku. Své stále kotviště má Loď PIVOVAR na Dvořákově nábřeží u Štefánikova mostu. Kromě staročeské restaurace na vás na palubě čeká 16 pivních ležáckých tanků a standardně tři druhy piva přímo z produkce Lodi Pivovar:
- Legie 10° EPM
10%-ti procentní výčepní pivo jménem Legie se oproti jiným desítkám vyznačuje vyšší hořkostí i plností. Vyšší hořkosti bylo dosaženo použitím vyšší dávky kvalitních Českých chmelů. Jde o velice dobře pitelné pivo.
Nefiltrováno, nepasterizováno - Republika 12° EPM
Pro toho kdo nemá rád tak hořké pivo se hodí vyvážená Republika, najdeme v ní sladovou chuť i jemnou hořkost, které jsou dány Moravskými slady a žateckými chmely. - Monarchie 13° EPM
Toto tmavé pivo opět vybočuje z řady. Oproti jiným tmavým pivům není tak sladké – spíše nalezneme karamelovou chuť a hořkost. Stále si ale zachovává plnost tmavých piv. - Remorkér 12°
12procentní speciální ležák se oproti ostatním ležákům vyznačuje výraznějším chmelovým a lehce citrusovým aroma díky přidání chmele Kazbek do studeného chmelení. - New Orleans APA 13°
Při vaření byly použity tři druhy sladu a dva druhy amerických chmelů. Zlatavá až jantarová barva je doprovázena typickým nádechem citrusové chuti a vůně. Nefiltrováno, nepasterizováno. - Stout Hood 15°
V chuti i vůni piva Stout Hood je cítit směs pěti aromatických sladů. Karamelovou chuť provází kyselý dozvuk typický pro irské stouty.
Další piva se připravují. Majitel podniku slibuje standardně sedm druhů čepovaných piv a speciály. Jako třeba 34stupňový Titanic, které má být nejsilnějším pivem vyráběným v Česku.
Pivo by se na Lodi Pivovar mělo vařit čtyřikrát až pětkrát týdně. Maximální kapacita je 1600 hektolitrů.
Kapacita lodi je asi 260 míst k sezení. Na hlavní palubě naleznete staročeskou restauraci s pivovarem. Ve spodní palubě je pivnice hlavně se studenou kuchyní s nabídkou paštik, nakládaných sýrů a uzenin z udírny, která bude na horní palubě lodi.
Horní paluba má být odpočinková s výhledem na Pražský hrad. Vedle pískoviště pro děti s malou prolézačkou a skluzavkou tu má hostům restaurace s pivovarem sloužit až osm postelí. Na horní palubě se bude také grilovat a rybářům z ní bude umožněno chytat ryby.
Na Lodi mají otevřeno v neděli až čtvrtek od 11:30 do 23:00 hod. V pátek a sobotu je otevřeno až do půlnoci.