Taky v lednu budete moci ochutnat ve více než tisícovce restaurací po celé zemi Mistrův Kaštanový od značky Velkopopovický Kozel.
Cesta k tomuto speciálu byla vlastně jednoduchá: fantazii kozlovských sládků už dlouhá léta dráždí několik kaštanovníků, jež několik desetiletí zdobí nádvoří pivovaru ve Velkých Popovicích.
Vznikl tak polotmavý spodně kvašený nefiltrovaný ležák, který na první pohled zaujme bohatou krémovou pěnou. Neobvyklou přísadu jedlých kaštanů připomíná i jeho výrazná hnědá barva. Kaštanová mouka jako varní ingredience se pak samozřejmě propisuje i do chuti.
Základ pro výrobu Mistrova Kaštanového speciálu tvoří čtyři druhy sladu: plzeňský, bavorský, karamelový a pražený. Právě jejich kombinace spolu s moukou z jedlých kaštanů dodává pivu typickou medovou barvu. Pivo obsahuje 5,3 % alkoholu a hořkost dosahuje 35 jednotek IBU.
Mistrův Kaštanový se výborně hodí k oblíbeným zimním jídlům jako jsou přesnídávkové polévky (zelňačka, kapustová, gulášová, bramboračka, dýňový nebo hráškový krém), pečenému vepřovému a skopovému masu podávanému se zelím či smetanovou omáčkou nebo k italskému krémovému rizotu. Výborně ladí i s jablečnými a hruškovými dezerty, chuťově se krásně propojí i s vanilkou.
Kaštanový speciál si hosté mohou vychutnat více než 1000 hospodách a restauracích po celé republice. Konkrétní podniky lze snadno najít na webu volbasladku.cz.
Lednová volba sládků 2022: Mistrův Kaštanový od Velkopopovického Kozla
Zdroj: