Nápad postavit si vlastní pivovar s restaurací a zahrádkou se objevil v září 2011. V únoru 2013 už jsme uvařili první várku piva a pro velký úspěch jsme si to celé ještě jednou zopakovali v roce 2017 s Hostivarem H2.
Oba pivovary stojí na hranici Hostivaře a Horních Měcholup. Těší nás, že Hostivar spojuje místní obyvatele s přespolními, mladé se staršími, sportovce s intelektuály a občas dokonce i slávisty s klokany. I proto dlouhodobě podporujeme různá místní zájmová sdružení a sportovní kluby. Náš svět je díky tomu o něco veselejší.
Naše pivo vaříme tradiční metodou pouze z vody, sladu a chmele pod bedlivým dohledem zkušeného vrchního sládka Františka Poláčka. Stálou nabídku na čepu i v lahvích doplňují sezónní speciály.
K vaření využíváme slad z humnové sladovny ing. Karla Klusáčka, doplněný o speciální slady ze sladovny Weyermann v Bamberku. Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti.
Piva českého typu jsou spodně kvašená, vařená na dva rmuty, zatímco piva typu Ale jsou svrchně kvašená. Všechna naše piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.